Elektrische piano kopen top 10

Een elektrische piano kopen kan best lastig zijn als je nog nooit een pianotoets hebt gezien of hebt aangeraakt. Zo zijn er veel punten waar je op moet letten. Om een goed overzicht te krijgen, hebben wij een top 10 van de beste elektrische beginners piano’s op een rijtje gezet.

Onze selectie is op basis van de beste elektrische instapmodellen, gebruikers ervaring, 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen, ingebouwde speakers, prijs onder de € 750,- en de beste merken.

Bekijk ook onze goedkope digitale piano top 5

Beste elektrische piano’s top 10

Prijsklasse onder de € 750,-

Yamaha elektrische piano’s

1 Yamaha P45
Meer informatie

Elektrische piano kopen

2 Yamaha P125
Meer informatie

Elektrische piano Yamaha

Roland elektrische piano’s

3 Roland FP10
Meer informatie

Elektrische piano Roland

4 Roland FP30
Meer informatie

Elektrische piano Roland

Casio elektrische piano’s

5 Casio CDP S100
Meer informatie

Elektrische piano
6 Casio PX 160
Meer informatie

Digitale piano kopen
7 Casio CDP S350
Meer informatie

Piano digitaal Casio
8 Casio PX 770
Meer informatie

Casio piano

Korg elektrische piano’s

9 Korg B2
Meer informatie

Korg b1 elektrische piano

10 Korg SP280
Meer informatie

Korg sp280 elektrische piano

Klik hier om meer prijzen en digitale piano’s te vergelijken

Waar op letten bij het kopen van een elektrische piano

Bij het kopen van een elektrische piano is het belangrijk om op een aantal punten te letten voordat je overgaat tot de aankoop. Het belangrijkste punt is dat ongeacht welke piano je koopt, deze beschikt over gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Het liefst 88 toetsen.

Het hebben van 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen is van belang om eenzelfde speelervaring te hebben als bij een akoestische (echte) piano. Het is namelijk belangrijk voor de juiste techniek en spier ontwikkeling. Daarnaast zal het de overstap naar uiteindelijk een echte piano versoepelen.

In het segment beginners piano zit toch nog wel verschil. Soms kan het net de moeite waard zijn om honderd of tweehonderd euro extra te investeren zodat je ook op de lange termijn voldoende uitdaging en voldoening hebt.

Een goed voorbeeld is de Yamaha P45 als instapmodel en de grotere broer Yamaha P125 die toch heel wat meer mogelijkheden biedt, en net even mooier en voller klinkt. Als je wat meer gevoel bij een digitale piano wilt krijgen is het raadzaam om eerst eens een pianowinkel te bezoeken. Lees onder aan deze pagina tips voor het kopen van een tweedehands elektrische piano.

Elektrische piano tweedehands kopen

Tweedehands een elektrische piano kopen is ook een mogelijkheid. Hoewel dat ook best een uitdaging kan zijn als je dat zelf wilt gaan doen, via bijvoorbeeld tweedehands websites. Er zijn veel zaken waar je rekening mee dient te houden om een miskoop te voorkomen.

Het komt geregeld voor dat er voor een verouderde tweedehands elektrische piano een te hoog bedrag wordt betaald of dat de piano technisch niet helemaal in orde is en niet alle toetsen naar behoren werken. Zo zijn er veel voorbeelden te noemen waarbij men uiteindelijk niet tevreden is.

Gebruikte of nieuwe elektrische piano kopen

Overweeg goed of je een gebruikte of toch liever een nieuwe elektrische piano wilt kopen. Gezien de kwaliteit en de waardevastheid van de meeste bekende pianomerken kan een nieuwe elektrische piano vaak een betere optie zijn. Mocht het na 1 of 2 jaar niet bevallen dan kan je de piano met een beperkt verlies weer verkopen.

Als je toch voor een gebruikte digitale piano kiest. let dan goed op de volgende punten: Werken alle toetsen, vraag hoe oud de piano is en of je de piano kan testen. En koop bij voorkeur een volwaardig merk.